WordPress-6.4

Предстоят вълнуващи времена за потребителите на WordPress! Новата актуализация на WordPress 6.4 носи някои интересни функции и подобрения. WordPress 6.4 бе пуснат на 7 ноември 2023 г. И така, какво можете да очаквате от тази версия? От съвсем нова тема, която да накара сайта ви да заблести, до няколко блока, които ще улеснят редактирането, има какво да очаквате. И това не е всичко; представете си как показвате изображенията си в изцяло нова светлина и се наслаждавате на по-бърз и гладък уебсайт. Нека да разгледаме набързо какво предстои!

Много корекции и подобрения на производителността

Първо, WordPress 6.4 не е само за нови функции; става въпрос и за усъвършенстване на съществуващите. Тази актуализация адресира множество грешки, като подобрява цялостната производителност и стабилност. Независимо дали сте програмист или обикновен потребител, тези настройки допринасят за по-плавно и по-надеждно изживяване с WordPress.
Нова тема по подразбиране: Twenty Twenty-Four
И кажете здравей на ново лице: темата Twenty Twenty-Four. Това ново допълнение има за цел да придаде на вашия уебсайт чист и модерен вид. Независимо дали започвате на чисто или мислите за промяна, тази тема е нещо, от което да се развълнувате!
Акценти на новата тема, изображение от WordPress
Имайки предвид три различни случая на употреба, тази тема идва с много модели и шаблони, които ви помагат да създавате страници за секунди. Случаите на използване, които са избрали, са създаване на уебсайт като предприемач/собственик на малък бизнес, фотограф/художник или писател/блогър. Но дори ако имате уебсайт извън тези случаи на употреба, разнообразието от модели най-вероятно ще ви предложи няколко страхотни опции за създаване на привлекателни и добре изглеждащи страници.
Няколко примера за модели в темата Twenty Twenty-Four

Подобрения на блокове

Редакторът на блокове продължава да се развива с подобрения, които обещават по-интуитивно изживяване при изграждането. Тази актуализация въвежда фонови изображения за групови блокове, преименуване на групови блокове в списъчния изглед и др. Тези подобрения имат за цел да рационализират създаването на съдържание, което ви позволява да създавате богати, динамични страници и публикации с лекота.
Потребителите вече могат да добавят категории към своите блокови модели. Това е актуализация на функция, добавена в 6.3 , където потребителите могат да създават и запазват свои собствени шаблони на блокове в редактора. Абзаците, заглавията, следващите и предишните връзки и бележките под линия имат нова опция за вертикален текст. Тази функция трябва да бъде активирана от темата.
Лайтбокс за изображения
WordPress 6.4 разбира, че визуалните елементи са в основата на всяка добра история. С новата функция за лайтбокс вашите изображения вече могат да се разглеждат в по-голям формат, когато хората кликнат върху изображението. Което може да ви помогне да предложите страхотни изображения, без да губите твърде много място и да изтласквате друго съдържание.

Преименуване на групови блокове и др.

Организацията е ключова, особено когато работите със сложни структури на страници. Възможността за преименуване на групови блокове директно в изгледа на списъка променя играта за създателите на сайтове, позволявайки по-добро управление и идентификация, което в крайна сметка води до по-ефективен процес на изграждане.
Фонови изображения за групови блокове
Творчеството не познава граници с WordPress 6.4. Сега можете да зададете фонови изображения за вашите групови блокове, като добавите допълнителен слой естетическа привлекателност към вашите секции. Тази функция е идеална за създаване на визуално впечатляващи секции с герои, банери или всеки друг сегмент, който се нуждае от малко креативност.

Добавяне на фоново изображение към групов блок

Много нови инструменти за разработчици
Внимание, разработчици! Подгответе се за набор от инструменти, предназначени да улеснят живота ви при кодиране. От усъвършенствани блокови куки до конфигурируеми типографски контроли, WordPress 6.4 е настроен да повиши вашите възможности за разработка, предлагайки повече гъвкавост и контрол при създаването на онлайн изживявания.
Настройка на Nofollow връзка
Разширените настройки на връзката имат нова опция: „Маркиране като nofollow“. За да използвате опцията, първо трябва да добавите текстов блок, например абзац. Добавете връзката чрез лентата с инструменти за блокиране, изберете връзката отново и щракнете върху иконата на писалка, за да отворите опциите. След това щракнете върху бутона, който казва „Разширени“, за да отворите разширения панел, и поставете отметка в квадратчето „Маркиране като nofollow“.
WordPress 6.4 е пълен с функции, предназначени да подобрят използваемостта, да подобрят естетиката и да предоставят на разработчиците усъвършенствани инструменти. Независимо дали искате да създадете по-динамичен уебсайт или да създавате съдържание без усилие, новият WordPress е тук, за да направи вашето цифрово изживяване по-добро от всякога. Както казахме, можете да очаквате тази актуализация на 7 ноември, така че отбележете тази дата в календара си, за да се насладите на всички тези нови функции!

Свържете се с нас:

0887 454 509,
0889 912 671,
info@webcreativeteam.com

Информация:

За нас
Готови теплейти
Контакти
Политика за лични данни

Бързи връзки:

Услуги:
Изработка на сайт
Изработка на онлайн магазин
Поддръжка на сайт
Интернет реклама

Copyright © 2024 | WebCreativeTeam